Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2024-04-19, 9:56 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 8 » Torokcsakra
4:20 PM
Torokcsakra

 
Helye: a torok, abban a kis mélyedésben, ahol a nyak a törzzsel, azon belül a mellcsonttal találkozik

Színe: kék

Alapelve: önmagunk lelki elfogadása, a beszéd és a hallgatás polaritása, kommunikáció és önuralom

Eleme: éter

Endokrin mirigye: pajzsmirigy

Hormonja: thyroxin

Érzékelése: hallás

Testrészei: torok, nyak, száj, gége, hangszálak, fülek

Temperamentuma: tudatos

Megerősítése: „Hitelesen, őszintén fejezem ki magamat."

Mantrája: ham
 
Tanulási feladata: az őszinte kommunikáció, valamint az érzés és a gondolkodás összekötése

Problémája: az önelfogadás hiánya, önsajnálat

Szenvedése: magányosság

Témája: az önfegyelem és a kommunikáció.
 
A torokcsakra készít fel bennünket a felső két csakra személyiségen túli síkjaira azzal, hogy megtanít a légzésre! Ez azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk ritmikusan megfeszülni és ellazulni, ritmikusan befogadni és elengedni.

Az ötödik csakra az önkifejezés, a kommunikáció és az értékítélet központja.
A torokcsakra elvezet saját belső valóságunkhoz, és szabályozza a kommunikációt. Meghatározza, hogyan tudunk énekelni, szóban kifejezni magunkat.

A torok- és a szexcsakra szoros kapcsolatban áll egymással. A szexcsakra a kommunikáció testi-ösztöni részét, a torokcsakra pedig az intellektuális-szimbolikus részét irányítja. Ha valaki először a szexcsakra szintjén ébred öntudatra, akkor a torokcsakra szintjén is olyan tudatosság alakul ki benne, amellyel önuralomra tesz szert, és képes lesz irányítani a sorsát.
 
A torokcsakra összefügg még az éhséggel és a szomjúsággal is. Itt arról a vágyról van szó, hogy evéssel és tudással töltsük meg magunkat, valamint olyan dolgokkal, amik kitöltik a belső ürességet.

Betegségei: szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek - önkifejezés, dadogás, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Gyakran abból származnak, hogy olyan érzelmi impulzusokat nyomunk el magunkban, amelyek kiabálásra, zokogásra, sírásra vagy dühöngésre indítanának.
Erősen hat a légzőrendszerre, a hörgőkre és a hangképző szervekre.

A torokcsakra problémájára utal, ha önsajnálatot, sértődöttséget érzünk, valami nem tetszik önmagunkkal, saját viselkedésünkkel kapcsolatban. Kommunikációs problémáink vannak, allergiától, torokbántalmaktól szenvedünk.

Érzelmi és mentális szinten hozzá tartoznak: együttműködés, információs energia, kommunikáció, objektív megismerés, inspiráció, művészi kifejezés, őszinteség, nyitottság, függetlenség, egységérzés.

 
Blokk a torokcsakrában: túlzott racionalizmus, meggondolatlanság, üres fecsegés, beszédzavarok, mások manipulálása, hazudozás, elfojtott önkifejezés, önértékelési zavar, önsajnálat, szomorúság, félénkség, gombócérzés a torokban, félelem attól, hogy mások mit gondolnak rólunk, megfelelésvágy, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.
Kategória: Csakrák | Megtekintések száma: 932 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): szexcsakra, kommunikáció, önértékelési zavar, ötödik csakra, információs energia, racionalizmus, torokcsakra, megfelelésvágy | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters