Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2024-04-26, 10:26 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 8 » Szívcsakra
5:12 PM
Szívcsakra

 
Helye: a mellkas közepén, a szív magasságában.

Színe: zöld, valamint részben az arany és a rózsaszín.

Alapelve: emberekkel, közeli ismerősökkel, barátokkal való kapcsolat; a nyitottság és a melegség, az adás és az elfogadás princípiuma; az életöröm, a mentális képességek első tudatosítása; magasabb szintű ismeretek

Eleme: levegő.

Endokrin mirigyei: a csecsemőmirigy és a szív. 

Hormonja: thymosin.

Érzéklése: tapintás.

Testrészei: bőr, kezek, szív, tüdő, mellkas, a hát szívtájéki területe, beleértve a gerinc nyak és derék közötti részét

Temperamentuma: melankolikus.

Megerősítése: „Össze vagyok kapcsolva minden érző lénnyel."

Mantrája: yam

Tanulási feladata: szolgálat és együttérzés

Problémája: emberek imádása, kritizálása, felmagasztalása

Szenvedése: bűntudat, harag

Témája: megbocsátás, megnyílás, szeretet

Érzelmi és mentális jelentései: a nyitottság, a szabadság, nyugalom, a nagylelkűség, a düh, mértéktartás, igazságosság, objektivitás.
 
Ezen csatornán keresztül történik minden megélésünk elfogadása, az odaadás, a feltétel nélküli szeretet érzése.

A szívcsakra a szeretet és harag érzéseiért felelős és az asztrális réteghez kapcsolódik. A test energetikai középpontja.
Ez a réteg egyfajta ötvözete az alsó három és a felső három rétegnek. Az asztráltest köti össze a fizikai jellegű rétegeket a szellemi, lelki jellegű rétegekkel.

Harmonizálja a többi csakra tevékenységét.

A szívcsakra szintjén kezdünk tudatára ébredni mentális képességeinknek. Felfedezzük magunkban a hajtóerőt, amely arra ösztönőz, hogy intellektuális témákkal foglalkozzunk.
Csak a harmadik szem síkján tudunk teljesen tudatosan gondolkodni, és csak itt lesznek saját gondolataink. A szívcsakra a megismerés és a tudatosság székhelye. Itt pillantunk be tudatunkba.
A szívcsakra egyik feladata az emberi kapcsolatok kiegyenlítése az adás és kapás művészetének bűvkörében. Ehhez szívélyesség és együttérzés kell. Megbocsátás, ami nem más, mint az együttérző cselekvés.
A szívcsakra területe hangulatunk kifejezésének fő központja, azonnal megérzi, hogy a másik ember hangjában van-e szeretet. Nyitott szívcsakrával olyan információkat is érzékelünk, amiket másként nem.

Betegségei: a keserűséggel kapcsolatos problémák. Meg kell tanulnunk megbocsátani és kezelni a szomorúságot.

Fizikai szinten: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv.

A szívcsakrában megbúvó blokkok a következőket okozhatják: szeretetét nem mutatja ki, állandóan fél a csalódástól, zárkózottság, a gyengédség zavarba hozza, sebezhetőség, érzelmi függőség, szomorúság, üres kapcsolatok, közöny, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.
Kategória: Csakrák | Megtekintések száma: 915 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): harmadik szem, princípium, csakra, asztráltest, energetikai, blokkok, szívcsakra | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters