Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Csütörtök, 2024-05-02, 7:30 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 10 » Szibériai cédrusfenyő-mag
10:18 PM
Szibériai cédrusfenyő-mag

A szibériai cédrusfenyő természetes körülmények között csupán Oroszország területén nő. Legfőbb értéke: a magvai. A cédrusfenyő magjainak gyűjtése Szibéria és az Ural vidékein élő emberek egyik legfőbb tevékenysége volt már ősidőktől fogva. A magból olajat nyertek, amit felhasználtak ételeik készítéséhez, valamint gyógyításra.

A cédrusfenyőmag-olaj íze kellemes, színe a világossárgástól egészen az aranysárgáig terjed, de lehet borostyánkő színű is. Dióhoz hasonló illata egészen kiváló.

Általában véve serkentőleg hat, növeli az aktivitást, megszünteti a krónikus fáradékonyságot, visszaadja az életerőt és növeli a fizikai és szellemi munkabírást.
Rendszeres használata elősegíti a táplálék jobb feldolgozását, és optimalizálja a vitaminok (mindenekelőtt az A-, B-, E- és D-vitaminok) hasznosulását.
Az immunrendszer erősítésére is szolgál.
 
A cédrusfenyőmag-olaj hasznos a vérbetegségeknél is, de mindenekelőtt a nyirokrendszer betegségeinél. Jó vértisztító.
Különösen jótékony hatást fejt ki a gyomorra és a béltraktusra; helyreállítja az emésztőrendszer normális működését.
 
A vese- és az idegrendszer rendellenességeinél is széles körben alkalmazzák. 
Reumás ízületi fájdalmak gyógyítására, anyagcserezavarok, valamint vitaminhiány esetében is jótékony hatású a magolaj fogyasztása.

A cédrusfenyőmag-olaj bőségesen tartalmaz cserzőanyagokat is, amely a nyálkahártyák gyulladásos megbetegedéseinél - (a szájüreg- ill. más szervek nyálkahártyája) ecsetelés- vagy öblögetésképpen használható. Ugyanez vonatkozik a bőrbetegségekre (ekcémák, gennyes kiütések, pikkelysömör), égési sebekre, jó hatással van a sebek összehúzódására, valamint a fájdalom csillapítására.

Visszértágulat esetében is javallott. Ha ilyen eset áll fenn, akkor naponta kétszer kenjük be ereinket cédrusolajjal, és közben masszírozzuk azt ujjaink hegyével a bőrünkbe.

A cédrusfenyőmag-olajat nagyon hatásosan alkalmazhatjuk akkor is, amikor fogyni akarunk, és nagyon hasznos azok számára is, akik nehéz betegségen estek át.

Az olaj fogyasztása:
Naponta 2-3-szor 1 kávéskanállal 30-60 perccel az étkezés előtt 40-60 napon át. Tartsuk egy darabig (kb. 1 perc) a szánkban, hogy a nyálunkkal össze tudjon keveredni.

Fürdők:
A fürdő nyugtatóan hat az idegrendszerre. Használatos erős felindulásnál, izgalomnál és nagymértékű fáradékonyságnál is.
Az ilyen fürdőnek nagyon jó hatása van a kicserepesedett és durva bőrre. 
 
Ellenjavallata nem ismert.
Kategória: Gyógyító növények | Megtekintések száma: 3773 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): pikkelysömör, immunrendszer, vitaminok, krónikus, oroszország, ural, fájdalom, nyirokrendszer, idegrendszer, szibéria | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters