Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Vasárnap, 2024-04-28, 10:43 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 11 » Milyen is vagy valójában? - II. rész
10:45 PM
Milyen is vagy valójában? - II. rész
 
10. A tizedikén születettek rengeteg energiával rendelkeznek, és született vezetőegyéniségek. Erős a kisugárzásuk, és nagyon fontos számukra a függetlenség. Bombabiztos fellépésük ellenére belül gyakran bizonytalanok. A szerelemben romantikusak, hiszen mély, igaz érzelmekre vágynak.
Pozitív gondolkodásúak, kreatívak, és tudják, hogy kell értékesíteni önmagukat és ötleteiket.
Képesek egyidejûleg többféle dolgot is csinálni, és sokszor valósággal kényszeríteni kell őket, hogy végre álljanak már le. Függetlenek, őszinték és megbízhatóak, de csak ritkán árulják el valódi érzelmeiket. Jól tudják érvényesíteni az akaratukat, lelkesek, és erős az öntudatuk. Nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat. Egyenesen megmondják a véleményüket.
Hajlamosak a féltékenységre barátaikkal és kollégáikkal szemben. Lehetséges, hogy egyedül érzik magukat, mert talán arra kényszerülnek, hogy a saját lábukon álljanak, és kevés segítséget várhatnak kívülrõl. Van bennük kurázsi, nem ijedősek. Szükségük van egy saját felségterületre, ahová csak keveseknek engednek bejutást, mivel individualisták.
Hisznek a világ megvédésében, és abban, hogy „megjobbítható". Sok esetben csakugyan megvan hozzá az energiájuk és a tudásuk. Ám elfelejtik, hogy csak akkor lehet valamit megvédeni vagy radikálisan átalakítani, ha azt a többiek is akarják, vagy legalábbis egyetértenek vele.
Nyugodt az életük, 30 éves korukig egy kicsit egyhangú is, 45 éves koruk után azonban egészen nagy meglepetés érheti őket. Tartsák nyitva a szemüket, hogy életük nagy esélyét ne mulasszák el.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek egyéni tevékenységgel lehetnek, ilyen például a feltaláló, a cégalapító, a pilóta, a tanár, a jogász, a reklámszakember, az író vagy a bolti eladó.

11. A tizenegyedikén ünneplők idealisták, hajlamosak az álmodozásra, kreatívak és temperamentumosak. Szívesen dolgoznak együtt másokkal, a céljaikat általában kedvességükkel és meggyőzőerejükkel érik el. Barátaikkal szemben nagyon figyelmesek, partnerkapcsolataikban szenvedélyesek.
Nagyívû elképzeléseik vannak ugyan, de csak ritkán sikerül megvalósítaniuk vagy végigvinniük.
Születésnapjuk száma úgynevezett „mesterszám", ennek értelmében õket az inspiráció vezeti. Rendkívül érzékenyek, könnyen megbántódnak, és hajlamosak visszahúzódni a csigaházukba, mihelyt nehézségekkel találják magukat szemben. Nagyfokú érzékenységük miatt hamar úgy érzik, hogy bántja őket valaki, pedig szó sincs róla. Nehezen tudják ezt jól értékelni. Az ilyen embereknek meg kell tanulniuk pontosan odafigyelni, illetve helye-sen megállapítani - még mielőtt visszahúzódnának vagy szomor-kodni kezdenének -, hogy valóban úgy bánnak-e velük, mint aho-gyan ők érzik.
Ezek az emberek nagyon intuitívak és sokféle képességgel rendelkeznek, ám nyugtalan és ideges vérmérsékletük megnehezíti számukra céljaik elérését. Érzelmeik gyorsan átcsapnak egyik végletbõl a másikba. Képesek rá, hogy ötleteikkel másokat is inspiráljanak. A helyzetek és az összefüggések lényegét a felszíni kép mögött is jól ki tudják „szimatolni".
Intuíciójuk erősen fejlett, és mihelyt némi tapasztalatot szereznek benne, többnyire feltétel nélkül rábízzák magukat. Segítségével csakugyan úrrá tudnak lenni a legtöbb problémán és helyzeten, fõleg azért, mert intuíciójukhoz kreatív és eredeti szellemiség is társul.
A 20. életévükig bizonyos nehézségeik adódnak a másik nemmel. Kedvetlenség, a lendület hiánya. 40 éves korukban ez hirtelen megváltozik. 70 éves korukban még egyszer rájuk kacsint a nagy szerencse.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek előadómûvészként, táncosként, aukcióvezetőként, cégalapítóként, vagy pedig az elektromosság, a filozófia, a képzőmûvészet, a reklámszakma, a filmezés területén, vagy mint statisztikus, könyvelő, titkár.

12. A tizenkettedikén születettek kifejezetten kreatívak. Hihetetlen tudásszomjukat viszonylag gyorsan elégítik ki, hiszen könnyen és kedvvel tanulnak. Érzékenyek a világ történéseire. Nagyon sok minden érdekli őket, és pontosan emiatt hajlamosak arra, hogy egy csomó dologba belekezdjenek, amit azonban nem fejeznek be. Könnyen esnek szerelembe, de csak akkor kötik le magukat, ha nagyon komolynak és tartósnak ígérkezik a kapcsolat.
Birtokukban van a 3-as energiája (1+2=3), egyenként az 1-es és a 2-es ereje is.
Ennek révén összetettebb egyéniségûek, mint azok, akik valamelyik hónap 3-án születtek. Kiválóan tudják értékesíteni önmagukat és ötleteiket. Elbűvölőek, szórakoztatóak, és kitűnő beszélgetőpartnerek. Jól és pontosan fejezik ki magukat. Eleven szelleműek, érdeklõdõek, és szívesen járnak emberek közé. Segítõkész, barátságos, nagyon társaságkedvelő természetűek.
Negatív oldaluk abban mutatkozik meg, hogy könnyen elkedvetlenednek, és olyankor elhúzódnak az emberektől. Fejleszteniük kell a tapintatukat és a diplomáciai érzéküket, mert hajlamosak a túlzott szókimondásra, és azzal csak ellenségeket szereznek maguknak. Olyankor távolabb kerülnek a sikertől.
Nagyon gyakorlatiasak, és szeretnek tevékenyek lenni. Burjánzó fantáziájukkal megszépítik a valóságot. Megvan bennük a képesség, hogy remek képzelõerejüket kreatív mederbe tereljék. Hajlanak a türelmetlenségre, és mindent azonnal akarnak.
Lényeges témakör számukra a kiegyensúlyozottság. Nagy hatással vannak másokra azzal, hogy kiegyensúlyozottak. Fokozottan igénylik, hogy nem csak hogy erkölcsi elveik legyenek, hanem azok szerint is éljenek. Ez sokszor nem sikerül nekik, mert minden oldal érveit megértik és bizonyos mértékig elfogadják, ezért sokszor nehezükre esik valamilyen határozott irányultságot választani és amellett a végsőkig kitartani. A kiegyensúlyozottságnak ez az árnyoldala. Élményvágyuk, kíváncsiságuk miatt legszívesebben állandóan utazgatnának.
A hozzájuk illő foglalkozások: született írók vagy feltalálók. További foglalkozások, amelyek nekik valók: szónok, szórakoztató mûvész, jogász, orvos, klinikaigazgató, cégalapító, gyógyárukereskedő, reklámszakember, szépségszalon vezetője.
A másik nemmel minduntalan problémáik akadnak. Oka: a szabadságvágy!

13. A tizenharmadikai emberek jó szervezők, és hajlamosak az irányításra, dirigálásra. Általában nem térnek le arról az útról, amit kijelöltek maguknak, és bármi áron elérik céljukat. A partnerkapcsolatban megbízhatóak és nagyon tudnak szeretni, habár kezdetben meglehetősen visszafogottak.
Képesek a kemény és módszeres munkára, és sikeresek benne.
Elővigyázatosak, makacsok, fegyelmezettek és kitartóak. Odafigyelnek minden egyes részletre, és emiatt néha szem elől tévesztik az egységes egészet. Gyakran éreznek frusztrációt, korlátok közé szorítottságot és azt, hogy a külső körülmények hátráltatják őket, ám mindezek ellenére jól intézik a dolgokat. A sikerességhez otthonos környezetre van szükségük. Nagyon szeretetreméltóak, bár gyakran nehézségeik merülnek fel az önkifejezésben.
Világos gondolkodásúak, jól meglátják a szabályszerűségeket, és terveik, cselekedeteik logikusan, egymásból következõen épülnek fel. A célok, amelyek érdekében ezeket a tulajdonságaikat bevetik, leginkább materiális jellegűek. Ezen a síkon biztos számukra a siker, ám az érzelmek területén gyakran szenvednek attól, hogy látszólag rosszul fejezik ki az érzéseiket. Vagy teljesen elnyomják az érzelmeiket, vagy pedig megpróbálnak a materiális jellegű problémák esetében megszokott energiával és dinamizmussal másokban keresni a megoldást, de közben nem gondolják végig, hogy kapnak-e annyit, mint amennyit adnak.
Negatív tulajdonságaik közé tartozik, hogy verbális képességeik a hátrányukra fordulhatnak, és ezáltal rendkívül sértődékenyekké válhatnak. Előfordulhat továbbá, hogy túlzottan igényesek és kritikus szellemûek, vagy pedig úgy érzik, mindenki félreérti őket.
Nagy boldogság vár rájuk - de csak életük későbbi szakaszában, addig sok nehézséggel kell megküzdeniük. Soha ne legyenek kedveszegettek! Hobbik: a természet és a vallás.
A hozzájuk illő foglalkozások: az üzleti világhoz tartoznak, és sikeresek lehetnek az építőiparban, a könyvelésben, a kiskereskedelemben, a tervezésben, a bányászatban, a geológiában, az építészetben, az irodai munkában vagy a gyors- és gépírásban, a fafaragásban vagy olyan üzletágban, ahol sok múlik a részleteken és a statisztikákon. Nem tartoznak az alkotó típusú emberek közé. További szakmák, amelyek nekik valók: villamosmérnök, villanyszerelő, gépész. Alkalmasak az állami szolgálatra vagy a politikai tevékenységre is.
 

14. Aki tizennegyedikén jött a világra, az tele van ötletekkel, tervekkel és álmokkal. Haladó szellemű, minden újdonság érdekli. Határtalan szabadságvágy jellemzi, kedveli a kalandokat, és szívesen vág neki új, ismeretlen területek felfedezésének. Ezen tulajdonságai miatt nem mindig bizonyul ideális partnernek, hiszen sokáig nem tud megülni a fenekén.
A tizennegyedikeiek alandvágyók, bátrak, jó az alkalmazkodóképességük, és szeretnek kipróbálni mindent, ami új és másmilyen.
Ezeknek az embereknek természetes intuíciójuk van. Szívesen hagyják, hogy mások vezessék őket. Együttérzőek, érzelmesek, és könnyen saját érzelmeik befolyása alá kerülnek. Túlteng a pszichikumuk, szellemük pedig profetikus jellegû.
Egyaránt jelen vannak bennük a konstruktív és a destruktív hajlamok. Kerülniük kell az alkohol, a drogok és a szex túlzásba vitelét. A művészeti területek helyett többet kellene foglalkozniuk üzleti tevékenységekkel. Szeretnek együtt dolgozni másokkal, és ha muszáj, képesek keményen hajtani, ám általában nem túl hosszú időn keresztül.
Akik 14-én születtek, azok többnyire szókimondóak, és nem szeretik, ha mások mondják meg nekik, hogy mit csináljanak. Hajlanak rá, hogy dominánssá és kompromisszumképtelenné váljanak. Egyrészt vonzódnak a függetlenséghez, másrészt viszont pénzügyi szempontból biztonságra vágynak, és ezért inkább becsatlakoznak valamilyen rendszerbe ahelyett, hogy vállalnák az ugrást az ismeretlenbe. Am ilyenkor is megmarad bennük a vágy a szabadság és a függetlenség iránt.
Életprogramjuk nagyon egyszerû, de megvalósítása rendkívül nehéz. Csak azt akarják, ami szép, jó, tiszta és igaz. Gyakran nem értik meg, hogy ezzel az igényükkel a legtöbb embernél zárt ajtókba ütköznek, még akkor is, ha a többiektől nem elvenni akarnak, hanem éppen ellenkezõleg, adni szeretnének nekik.
Nincsenek rázós ügyeik 30 éves korukig. A másik nemmel 45 éves koruktól kezdve problémáik adódnak. Engedniük kell, mert különben mások haragját vonják magukra. Ha nem viszik túlzásba az akarnokoskodást, akkor sikeresek lesznek az életben.
A hozzájuk illõ foglalkozások: sikeresek akkor lehetnek, ha a megérzéseiket követik. Nekik való az eladói szakma, különösen az utazások értékesítése, valamint a külkapcsolatok kiépítése például a bányászatban vagy brókercégeknél. További nekik való foglalkozás: fül-orr-gégész, szemész szakorvos.

15. A tizenötödikén születettek számára mindennél fontosabbak a családtagok és a barátok. Általában mindenki kedveli őket, gyakran igen tehetségesek valamiben. Tudásukat szívesen adják tovább. Nagyon jó a megfigyelőképességük. Sokszor túlzottan őszinték, ami a szívükön, az a szájukon. Harmonikus partnerkapcsolatra vágynak.
Megértőek és hűségesek.
Kreatívak, különösen a zene terén. Remek tanárok vagy szülők válnak belőlük, mert ügyesek és felelősségteljesek. Pénzügyi téren is sikert kell elérniük, mert adottságuk van arra, hogy magukhoz vonzzák a jó lehetőségeket és a harmonikus körülményeket. A tudást inkább megfigyelés révén szerzik, nem pedig tanulással vagy kutatással. Egész életükben megmaradnak fiatalosnak és aktívnak.
Ösztönösen megérzik, ha valakinek támaszra van szüksége, és ők az elsõk, akik segítséget nyújtanak. Kedvesek, szinte már túláradóan, és mindenki jól kijön velük. Erõs a felelősségtudatuk, ám ugyanakkor szükségük van egy kis függetlenségre is. Együttérzőek, segítőkészek és kötelességtudóak.
Õk a született teherviselők, akik sokat elviselnek, gyakran mások helyett is - legszívesebben a felelősséget vállalják át. Ezt nem erõszakosan teszik, mert a többiek szívesen és önként adják át nekik a terheket, mivel mindenki bennük látja a született „felelősségviselőt". A családi tûzhely mellett is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és afféle kétnemû lények: ők a nagyapa és a kislány egy személyben.
Kisgyermekkorban balesetveszély fenyegeti õket. Később remek, ideális házasságot köthetnek. Boldogságuknak valamilyen örökség vagy üzlet képezi az anyagi alapját. Idõsebb korukra családi házban élnek rendszerint. Több gyermekük van.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikereket intellektuális vagy mûvészeti pályán érhet el, mint amilyen például a tanár, a gondozó, az előadó, az orvos, az énekes, a divattervező, a könyvkiadó. További területek, ahol sikeresek lehetnek: kórházi tevékenység, a közösségért végzett munka, hivatalok.

16. Aki tizenhatodikán jött a világra, képtelen kötöttségek között élni, rengeteget gondolkodik, és nagyon szeret egyedül lenni. Főleg a tudomány és a technika, valamint a vallás érdeki. Individualista, és nehezen alkalmazkodik. Szereti a társas létet, de elég nehezen mutatja ki az érzelmeit.
Tartózkodóak, óvatosak és befelé fordulók.
Csak nehezen képesek kifejezni a gondolataikat és az érzelmeiket. Inkább visszahúzódnak önmagukba, mintsem hogy esetleg nehéz helyzetbe kerüljenek. Nehezen tudnak szeretetet és kedvességet adni is, elfogadni is. Gyakran rosszkedvűek és elégedetlenek, ha a többiek nem felelnek meg az általuk felállított mércének.
Hajlanak a „magányos farkas" szerepkörére és a visszavonultságra, ám igazából mégiscsak gyengédségre vágynak. Az idő múlásával erõs hit vagy életfilozófia alakul ki bennük.
Sokuk érdeklődik a technika vagy a tudomány iránt, és szívesen kutatnak vagy dolgoznak ilyen téren, de egyedül.
A 16-os az intellektus száma. Az élet és a tudás nagy összefüggéseinek mélyreható ismerete révén kitûnő elméleti és gyakorlati tanácsadók lehetnek a többiek számára. Gyorsan kombináló és mindig éles észjárásuk azonban fárasztó lehet másoknak, és ha valaki felkészületlenül társalog velük, a 16-osokból könnyen elõtörhet a türelmetlenség, sõt sértúőn is viselkedhetnek.
Negatív oldalaik abban mutatkoznak meg, hogy fennsőbbségesen és szeszélyesen viselkedhetnek, főleg amiatt, hogy a különböző mértékben tehetséges emberek nem egyformán tehetségesek.
Már kisgyermekkorukban élénk tudásvágy jellemzi őket. Minden esélyük megvan arra, hogy valamilyen rendkívüli foglalkozást folytassanak. 55 éves koruktól kezdve problémák adódnak a partnerükkel. A korral együtt tekintélyük is növekszik.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek az olyan tudományos munkákban, amelyek specializálódást kívánnak meg, és nekik való a fémkohászat is. A kellemetlenségektõl a bíbor szín védheti meg őket.

17. A tizenhetedik nap szülötte kiváló szervező és vezető, óriási a tudásszomja, és mindig a maga útját járja. Könnyebben kezd el, mint fejez be valamit, nagyvonalúan kezeli a dolgokat, és ezért gyakran megfeledkezik a részletekről. Nem szívesen vallja be, mennyire érzékeny, de ha egyszer megnyílik, nagyon odaadó partner lesz belőle.
A 17-én születettek jól bánnak a pénzzel és a tulajdonnal.
Jellemző rájuk, hogy mindig határozottan nyomulnak előre. Az üzleti életben ravaszak és kíméletlenek, noha alapjában véve becsületesek. Görcsösen ragaszkodnak a szokásaikhoz, és az elképzeléseiktől nemigen lehet eltántorítani õket.
Olyanok, mint a libikóka: egyik pillanatban konzervatívak és nemeslelkűek, a másik pillanatban extravagánsak. A végén mindig megkapják, amit akarnak, még akkor is, ha addig sok mindent el kell tűrniük. Optimisták, megbízhatóak, realisták, és megvan a tehetségük hozzá, hogy nagy terveket is valóra váltsanak.
Taktikájuk sikert és lelki békét céloz egyszerre: harc kifelé, békesség befelé. Életerejük, amelyet mások sok esetben harciasságnak tartanak, fáradhatatlanná és lendületessé teszi őket. Amikor nyilvánvaló igazságtalanságot látnak, nyomban kifejezik véleményüket, és cselekszenek.
Negatív oldalaik olyankor mutatkoznak meg, amikor szeszélyesek, durvák, haragtartók, önfejűek, és szüntelenül önmegerősítést keresnek. Akár neki is támadnak másoknak - anélkül, hogy közben veszélybe kerülne a belső békéjük. Színtiszta energia!
Sok barátjuk van, ifjúságuk nagyon harmonikus. Problémákkal pályájuk kezdetén találkoznak. Jó beszédkészségűek, elbûvölőek, életük későbbi szakaszában sok barátságot kötnek. A hatodik évtizedükben nem is remélt pénzügyi nyereséghez jutnak.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikereket érhetnek el mint regisztrátor, szerkesztõ, forgalmazó, bankár, bróker, könyvtáros, jogász, üzletvezető, valamint sikeresek lehetnek földdel kapcsolatos üzletben, mint például a bányászat vagy az olajszakma.

18. A tizennyolcadikán születettek közösségi emberek és individualisták egyszerre. Toleránsak, nagyvonalúak, barátságosak, együttérzők és önfeláldozók. Sok fantasztikus ötletük van, s a fellépésük gyakran szokatlanul teátrális. Ha szerelembe esnek, teljes szívüket a kedvesüknek ajándékozzák.
Jól beválnak gondviselõként, és született emberbarátok.
Sokszor választják életpályául az emberek segítését. A nap bármely órájában segítségért lehet fordulni hozzájuk, sohasem utasítanak el senkit. Nem is lehetne ez másképp, hiszen szeretik, ha hasznára vannak másoknak, inkább csak azt nem bírják, ha korlátok közé szorulnak. Hiába segítőkészek, mégis sok esetben magánéleti problémákkal küzdenek. Meg kell tanulniuk, hogy a szolgálatkészségnek már az otthonukban meg kell kezdődnie.
Együttérzőek, toleránsak, megértőek, és a problémákra kreatív megoldásokat találnak. Minden bizonnyal életfeladatuknak érzik, hogy vállukon hordozzák a betegek, az elesettek és az idősek terheit, intellektuálisak, érzelmesek és kulturáltak, mégis szeretnek veszekedni, és gyakran kritizálnak másokat.
Képesek nagyon függetlenül és ügyesen viselkedni, és bölcs tanácsok kaphatók tőlük. Képességeik, tehetségük átfogó jellegű. Minden érdekli őket, és hisznek abban, hogy bármely területen képesek eredményeket elérni.
Környezetük rendszerint, féltékeny rájuk, és azt reméli előbb-utóbb bekövetkezik a blamázs, ám a 18-án született emberek mindig jól mérik fel az erejüket. De vigyázat! Ha egyszerre több dologgal foglalkoznak és minden érdekli őket, akkor könnyen szem elől téveszthetik a céljaikat. Az a veszély fenyegeti őket, hogy egész életük nem lesz egyéb, mint foglalkoztatási terápia.
Ami a negatív tulajdonságaikat illeti, manipulatívak, mindig vitára készek és telhetetlenek.
Tehetségesek, már kisgyermekkorukban is kreatívak, és nagyon muzikálisak. Balesetveszéllyel kell szembenézniük 18 éves koruk körül, főképp a lányoknak. Később rakétaszerû felemelkedésük lehetséges, de csak akkor, ha a 25 éves korukban jelentkező nagy lehetõséget csakugyan ki is aknázzák.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek sebészként, jogászként, színészként vagy képzőművészként.

19. A tizenkilencedikei embereket majd szétveti az energia, és hatalmas a szabadságvágyuk. Gyakran azonban keményen meg kell küzdeniük érte. Ez csak azért nem nehéz számukra, mert erős akaratúak és magabiztosak, néha egy kicsit egocentrikusak is. Van úgy, hogy még egy jól működő partnerkapcsolatban is egyedül érzik magukat.
Felelősségteljesek, idealisták és becsületesek.
Néha felülkerekednek a saját érzelmeik is, hiszen érzelmeik mindig erõsebbek a logikájuknál. Végletekbe esnek: hol a mennyekben járnak, hol halálosan levertek. Sokoldalúak, és legszívesebben úgy dolgoznak, hogy közben mások ne zavarhassák őket. Szeretik a változatosságot és a sokféleséget, és mindig igyekeznek jobbá tenni a körülményeiket.
A 19-es szám rezgése átfogja az 1-tõl 9-ig terjedő összes számét, ezért a hatása is széleskörű. A 19-én született emberek inkább munkahelyen dolgoznak, mintsem vállalkozók. Idegeskedő természetűek, és könnyen felmérgesednek. Mégsem haragtartóak, és a civakodásokat gyorsan elfelejtik. Nem szívesen tartják magukat a konvenciókhoz, és igyekeznek mindent kipróbálni, miközben elutasítják mások tanácsait, és csak a saját keserű tapasztalataikból hajlandók okulni.
Született játékosok, és szívesen megjátsszák születésnapjuk számát, a 19-est. Ha veszítenek, akkor nem egyszerûen csak bosszankodnak, hanem tajtékzanak a dühtől, viszont ha nyernek, szinte hisztérikus nevetőgörcs vesz rajtuk erőt. Érzelmeik tehát annyira erõsek és színtiszták, hogy a póker nem a legjobb játék számukra. Életükben a biztonságot és a tervezést gyakran elhanyagolják, ezért ritkán találjuk meg náluk az abszolút értékek keresésének nyomát.
A szülői házban sok szeretetet kapnak, még ha a család nem is dúskál a pénzben. Már korán el akarnak szakadni a szülőktől. Fiatalkorukban problémáik vannak a partnerükkel. 45 éves koruktól kezdve azonban nagyon harmonikus, boldog az életük.
A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek befolyásos politikusként, zenészként, tervezőként, feltalálóként, bolti eladóként, villamosmérnökként, pilótaként, nehézgépkezelőként vagy szakorvosként.
Kategória: Számmisztika | Megtekintések száma: 980 | Hozzáadta: KicsiLélek | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters