Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Csütörtök, 2024-05-02, 1:13 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 8 » Medvehagyma
12:09 PM
Medvehagyma

A népi orvoslás a medvehagymát felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítőként és emésztési panaszok kezelésére alkalmazza.

Tudományos megfigyelések szerint vérnyomáscsökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését.
 
A hagyma rendszeres fogyasztása a koleszterinszint csökkentésének és így számos szív- és érrendszeri megbetegedés megelőzésének természetes gyógymódja.

Enyhe vérlemezke-összecsapódást gátló aktivitással is rendelkezik.
 
Véralvadásgátló szerekkel történő együttes alkalmazása nem javasolt, mert a vérzés létrejöttének kockázata fokozódhat.
A megnövekedett vérzéshajlam miatt nem szabad hagymát enni műtétek előtt, és csak orvosi felügyelet mellett megengedett véralvadásgátlót, nem-szteroid gyulladáscsökkentőt szedő betegek számára a rendszeres hagymafogyasztás.

Népi megfigyelés, hogy a hagyma bőrön történő külsődleges használata (borogatásként, lemosásként) jótékony hatású egyes gombás fertőzések kezelésében.
Érzékeny bőrű egyének esetében azonban fokozott óvatosság szükséges, mivel az alkalmazása során bőrgyulladás jelentkezhet bőrkiütés, bőrpír formájában.  Érdemes először csak kis területre felvinni, és csak akkor alkalmazni kiterjedten, ha nem alakul ki hatására kellemetlen bőrreakció.

Használata:
: A növény levelét préseljük ki, majd adjuk kefirhez, joghurthoz.
Pesto: Vágjunk össze 8-10 darab medvehagyma-levelet, olívaolajjal, kevés sóval és esetleg reszelt parmezánnal, keverjük ki. Jól zárható üvegbe tegyük, hűtőszekrényben tároljuk! Tésztákhoz, rizshez, burgonyához kiváló! 

Fontos:
Könnyen összetéveszthető a mérgező gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel!
Kategória: Gyógyító növények | Megtekintések száma: 915 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): bőrgyulladás, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, nem-szteroid, medvehagyma, mérgező, koleszterin, szív- és érrendszeri megbetegedés | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters