Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2018-01-19, 10:21 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 8 » Koronacsakra
3:34 PM
Koronacsakra

 
 
Helye: a fejtetőn a kutacsoknál

Színe: a szivárvány színei, fehér fény

Alapelve: kapcsolat a társadalommal
 
Szimbóluma: az "Ezerszirmú lótuszvirág"
 
Szimbolikus jelentései: a vallási öntudat,
alázatosság, bűnbánat, fájdalom, nosztalgia, intelligencia és tudás.
 
Érzelmi és mentális jelentéstartalma a bánathoz, szenvedéshez, szenvedélybetegséghez, gyászhoz, öngyilkos hajlamhoz, valamint a túlérzékenységhez köthető. 

Betegségek: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások

Blokk a koronacsakrában: bizonytalanság, céltalanság, halálfélelem, értelmetlen életérzés, felszínesség, kicsinyesség, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jellemzőek.
Endokrin mirigyei: tobozmirigy, epifízis

Hormonja: melatonin

Érzékelése: nem tartozik hozzá érzékelés, mivel a magasabb rendű világokkal van kapcsolata

Temperamentuma: mester

Megerősítése: „Legyen meg a te akaratod."

Mantrája: om mani padme hum

Problémája: nem tudja elfogadni a társadalmat, amelyben él, állandóan kritizálja

Szenvedése: hiúság

Témája:
A sötétségben meg kell találni a belső fényt.
Az abszolút szabadság tudati állapotát jelképezi.
Ezen a síkon az ember már felszabadult, mivel már meghaladta a morális értékelés szintjét. A morális elvárások ítélkezéshez vezetnek, amelyek viszont az életünket megnehezítő konfliktusokat szülnek.
Itt már nem különböztetjük meg a jót és a rosszat.
 
A koronacsakra színjén feloldódik a dualitás, és elérjük a teljes szabadságot. A koronacsakra megtanítja, hogy annál könnyebb az életünk, minél több ítélkezést hagyunk el, és minél fejlettebb a tudatunk.
 
Az ezotéria a koronacsakra síkját az univerzális tudat síkjának tekinti. Ez olyan sík, amelyet kevés ember ér el, habár a buddhista felfogás szerint sok-sok élet után mégis eléri ezt a szintet minden ember.
Aki ezen a síkon él, az önmaga ura, és a legmagasabb akaratot követi. Aki halálakor a legfelső csakrán keresztül hagyja el a testét, az a Védák és más írások szerint rálép arra az útra, „ahonnan nincs visszatérés". Ez azt jelenti, hogy kiszabadul a születés és halál körforgásából. 
 
Ezt a síkot mindenkinek egyedül kell elérnie. Egyetlen mester sem tud senkit eljuttatni erre a szintre, ahol a szellem és az anyag összekapcsolódik.
Az, hogy a koronacsakra szintjén anyag és szellem eggyé válik, azt jelenti, hogy az anyag engedelmeskedik a szellemnek. Ezen a szinten tehát az ember szellemi erejével uralja az anyagot, így a saját testét is.
Elméletileg ezen a síkon az ember már mestere saját gondolatainak, érzéseinek és testének. Minden energiáját mozgósítva oldja meg feladatait, mégis nyugodt, békés és szeretetteljes.
A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni saját életünkért, megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban.

Betegségei: a pszichózisok és a személyiség elváltozásai.

Meditáció során melatonin termelése indul be, és a meditáló a koronacsakrán keresztül felveszi a magasabb rezgésű világok impulzusait.
Aki lezárja magát e bölcsesség vagy belső hang elől, netán visszaél velük, annak számolnia kell a koronacsakra zavarával, amely részben testi, de legtöbbször lelki zavarokban, pszichózisban nyilvánul meg.

A felső két csakra különösen fontos a stressz kezelésében, mivel a stressz először a fejben jön létre. Sokszor vagyunk olyan helyzetben, hogy feleslegesen aggódunk, izgulunk. A sok aggódás miatt később már a legkisebb dolgok is ingerültté tesznek.
Ha rendszeresen foglalkozunk e két csakrával, akkor megőrizhetjük egyensúlyunkat, elkerülhetjük a negatív stresszt, és kihasználhatjuk a pozitív stresszt.
Ha egy magasabb síkról tudjuk nézni a helyzetet, akkor a stressz automatikusan leépül, s vele együtt a felesleges félelmek, szorongások, aggodalmak is.

A felső két csakra címszava az önazonosság megszüntetése. Ez egy olyan állapot, amikor szinte kívülről, tisztán, szinte érzelmek nélkül látjuk önmagunkat és a helyzetünket. Nem azonosítjuk magunkat azzal, akit kívülről látunk. A két csakrával való foglalkozás fő célja, hogy eljussunk ehhez az objektív látásmódhoz. Ez olyan felszabadulás, ahol az én kiszabadul a világ fogságából.
Kategória: Csakrák | Megtekintések száma: 469 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): pszichózisok, önazonosság, védák, dualitás, koronacsakra, on nami padme hum, pszichés eredetű betegségek, buddhista, univerzális tudat, ezotéria | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters