Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Vasárnap, 2024-04-28, 10:00 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 11 » Együnk színeket!
4:56 PM
Együnk színeket!
 
 

Hogyan ehetünk színeket? Gondoljunk csak a karácsonyi időszak fahéjas süteményeire, a mézeskalácsra, a sültekre. Jellegzetes „barna ételek";
 
Barna ételek: az olajos magvak (dió, mogyoró, mandula), valamint a szárított datolya és a füge.

* Fehér ételek: tengeri halak, paszternák, csicsóka, licsi, fokhagyma, vöröshagyma, karfiol, póréhagyma, zeller, burgonya, rizs, tofu, szarvasgomba.

* Narancssárga ételek: a narancssárga a legerősebben energetizáló (energiával feltöltő) szín. A téli szürkeségben szinte hipnotikus varázsa van a narancs vagy a mandarin színének. Aki fáradt, egyen narancsszínű ételeket, fogyasszon narancsszínű italokat! Vitaminhiány esetén különösen hasznos az élénk színű sárgarépaturmix vagy sárgarépalé. A téli időszakban süssön sütőtököt! Tele van a leghasznosabb vitaminokkal.

* Vörös ételek: a vörös/piros a szenvedély színe. Erőt és melegséget sugároz. Akinek több önbizalomra van szüksége, egyen piros ételeket, például piros héjú almát, epret, málnát, cseresznyét, igyon csipkebogyó- és hibiszkuszteát! Ne riadjon vissza a pirospaprikától sem!

* A sárga színű ételek derűt és jókedvet árasztanak. Ha erre van szüksége, fogyasszon minél több barackot, banánt, ananászt, igyon frissen facsart citromlevet! Ez az agyműködést is segíti. A levesek és az italok sáfránnyal színezhetők élénksárgára.

* A kék és a lila a kiegyensúlyozottság és az ihlet színe. Kék ételünk kevés van. A kék szőlő, a mák, a lila káposzta, a lila hagyma, a cékla, a szilva, az áfonya és a szeder hordozza a kék és a lila színerőt.

* Zöld ételek: a zöld a hosszú téli időszak után különösen vonzó. Egyen sok friss zöldséget, spenótot, különösen feszült, stresszes időszakban, meglátja, csodát tesz! A zöld alma, a kivi, zöldborsó és a petrezselyem zöldje mind hordozza a kívánatos kiegyensúlyozó zöld színerőt. Neveljen búzafüvet, és fogyassza nyersen (apróra vágva, a metélőhagymához hasonlóan), vagy préselje ki búzafűlének! Kiváló hatású ital székrekedés, vitaminhiány, hajhullás esetén.
Kategória: A színekről | Megtekintések száma: 980 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): csicsóka, szarvasgomba, karfiol, energetizál, tofu, licsi, fokhagyma, mandula, tengeri hal, füge | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters