Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Hétfő, 2024-04-29, 10:22 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 9 » Citrom
5:12 PM
Citrom

A citromot indiában fedezték fel, de ma már Európa déli részein, valamint Kaliforniában és Floridában is termesztik. A 3–5 méteres fa gyümölcse egész évben terem.

A citrom serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. Mivel sok benne a C-vitamin, segíti a meghűléses betegségek megelőzését. A közkedvelt aromájú fűszert a külső héjából nyerjük.
 
Az érett citrom a legértékesebb oldó és méregtelenítő gyümölcs – sajnos, nálunk nemigen kapható. (A bolti citromot éretlenül szüretelik és utóérlelő vegyszerekkel permetezik, ezért héjának minősége gyengébb.)

Bioflavon-tartalma vértisztító hatású, és regenerálja is a véredényeket. 
A citromlé fokozza a nyálelválasztást, csillapítja a szomjúságot, mivel oldja és eltávolítja a szervetlen sókat.
 
A citromsav természetes savként kettős hatást fejt ki a szervezetben; mintegy szabályozza azt: a feleslegesen bekerült ásványi anyagokat, sókat, bomlástermékeket oldja, kivételes újjáépítő (regeneráló) tulajdonságánál fogva a hiányzó szerves sókat pótolja, segít azokat a szervezethez kötni.

A citromlé hígítva is elpusztítja a kolera-, a diftéria-, és a tífuszbaktériumokat. Szinte nincs olyan betegség vagy gyengeségi állapot, amin a citrom ne segítene.
 
A bőrnek is elsőrendű fiatalítója és regenerálója; megelőzi a kopaszságot, erősíti a fejbőrt, a hajhagymákat. Mandula-, vagy avokádóolajjal elegyítve jó bőrápolószer. Ha ezt erősen a fejbőrbe dörzsöljük, hamarosan megszünteti a haj korpásodását, megakadályozza a hajhullást.
 
A megfelelő emésztéshez is hozzájárul, erősíti a gyomrot. Bélféreghajtó és puffadásgátló hatása szintén a bélrendszer egészséges működéséhez szükséges állapotot teremti meg.

A Flavantic Egészségvédő Klub a citromot egy különleges magyar szabadalom alapján almával társítva instant formában forgalmazza.

Ebben a formában olyan mennyiség juttatható könnyedén a szervezetbe, mellyel már terápiás hatás is elérhető.
Kategória: Gyógyító növények | Megtekintések száma: 841 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): regeneráló, bioflavon, puffadásgátló, európa, kolera, citromlé, flavantic, c-vitamin, diftéria | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters