Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2024-04-26, 5:19 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 22 » A hat legnagyobb férfirejtély
0:20 AM
A hat legnagyobb férfirejtély
 
A baj az, hogy a nők a saját nézőpontjukból próbálják elemezni a férfiak viselkedését. Ennek pedig az az eredménye, hogy a férfiak magatartása egyszerűen érthetetlen nekik. Az igazság azonban az, hogy a férfiak nem illogikusak - pusztán csak másképpen jár az agyuk, mint a nőké.
 
 
A rejtélyek:
 
1. Miért nem tudnak a férfiak szinte semmit a barátaik életéről?

A férfiak munka után szívesen beülnek a barátaikkal egy-két órácskára egy italra, otthon pedig a nők mindig meglepve hallják, hogy a férjük szinte semmit sem tudott meg a többiek magán-életéről.

Ennek az az oka, hogy a férfiak ezt a tevékenységet úgy élik meg,
mintha a tüzet bámulnák. Órákat eltöltenek együtt horgászással, golfozással, a kártyaasztalnál vagy a futballmeccsen anélkül, hogy sok mindent mondanának egymásnak. Ha pedig beszélgetnek, akkor tények - eredmények, megoldások, válaszok -kerülnek szóba, vagy pedig különféle ügyekről és eljárásokról cserélnek információt.
 
 
 
2. Miért félnek a férfiak elígérkezni?

Ha egy férfi tartós kapcsolatra vagy házasságra lép, a barátai azon viccelődnek, hogy lőttek a szerencsétlen addigi életének. A legtöbb férfi azért tart attól, hogy megszilárdítsa a kapcsolatot, mert úgy érzi, hogy a nő megfosztja a szabadságától, és ettől gyenge és tehetetlen lesz.

Egy kapcsolatba belépni olyan, mint megszerezni a jogosítványt. Ha autót akarsz vezetni, meg kell tanulnod a közlekedési szabályokat, és be kell tartanod őket, máskülönben örök életedre gyalogos maradsz.

Egy kapcsolat nem más, mint a szabályokról folytatott tárgyalássorozat. Ha szerelmet, barátságot, szexet és gondviselőt akarsz, cserébe neked is fel kell ajánlanod valamit.
 
 
 
3. Miért érzik szükségét a férfiak, hogy mindenben nekik legyen igazuk?
A fiúktól elvárják, hogy kemények legyenek, soha ne sírjanak és mindenben kitűnjenek. Mire a fiú férfivá érik, már a vérévé vált, hogy ha nem képes megtenni valamit vagy megoldani egy problémát, az arra vall, hogy mint férfi csődöt mondott.
 
Ezért van az, hogy ha egy nő kétségbe vonja egy férfi szavait vagy tetteit, az illető védekezni kezd. Mikor egy nő ezt mondja: „Álljunk meg, és kérdezzük meg, merre kell menni", a férfi ezt hallja: „Reménytelen eset vagy. Keressünk egy másik férfit, aki többet tud nálad." A párkapcsolati tanácsadó meglátogatása is egyenértékű azzal a megalázó beismeréssel, hogy valami baj van vele.
 

4. Miért vannak úgy oda a felnőtt férfiak a kisfiús játékoktól?

A férfiagy térérzékelő berendezkedése miatt a férfiak és a fiúk minden olyasminek a rabjává válnak, amin nyomógomb, motor vagy mozgó alkatrész van, hangokat ad ki, villog és elemmel működik.
 
Ilyen például minden videojáték, számítógépes szoftver, igazi kutyaként viselkedő robotkutya, elektromosan mozgatható függöny, versenymotorcsónak, bonyolult műszerfalú autó, aprító-szeletelő, éjjellátó készülékkel ellátott puska, nukleáris fegyver, űrhajó és bármi, ami távirányítóval mozgatható.

Ha a mosógépnek távirányítója volna, a férfiak valószínűleg még a mosástól sem riadnának vissza.
 

Az egész „csináld magad" üzletág a férfiagy térérzékelő részét célozza meg. A férfiak imádják a próbatételt, amit egy klasszikus vitorlás hajónak, egy játék vasútnak, egy repülőgép-makettnek, egy könyvespolcnak vagy bármi olyasminek az összeszerelése jelent, amihez – lehetőleg megfejthetetlen - szerelési útmutató tartozik.

A férfiak térérzékelő kényszere a lakásban meglehetősen dühíti a nőket, mivel az átlag férfi kilenc percig képes valamire koncentrálni, ezért gyakran befejezetlen alkotások maradnak szanaszét a házban.
 

5. Miért tűnik úgy, hogy a férfiak egyszerre csak egy dologra képesek?
A világ összes nője egy emberként így panaszkodik: „Ha újságot olvas vagy tévét néz, nem halija, amit mondok!"

Ennek az az oka, hogy a férfiak agya rekeszekre tagolódott és specializálódott. Egyszerűen fogalmazva olyan, mintha az egész agy tele volna pici szobákkal, és minden szobában egy fő funkció állna, amely az összes többitől függetlenül működik.
 
A jobb és bal agyféltekét összekötő szerv a férfiaknál átlagosan 10%-kal vékonyabb, mint az átlagos nőké, és mintegy 30%-kal kevesebb kapcsolatot létesít a két félteke között. Ettől van az, hogy a férfi egyszerre csak egy dolgot képes csinálni.

 
Ez az egyetlen célra tartó, koncentrált megközelítés a nők szemében ugyan korlátoltnak tűnik, mégis ez teszi lehetővé, hogy a férfiak egy terület elhivatott szakértőjévé váljanak.
 

 

6. Miért vannak úgy oda a férfiak a sportért?

A férfiak évezredeken keresztül csapatostul jártak vadászni, miközben a nők élelmet gyűjtögettek és felnevelték a gyerekeket. Futottak, űzték és becserkészték a vadat, a térbeli tájékozódási képességüket használták fel a táplálékszerzésre, ezt a dinamikus képességüket azonban a fejlett mezőgazdasági technikák a tizennyolcadik század végére szinte teljesen fölöslegessé tették.

Kedvenc sportcsapata elszánt követőjeként a férfi újra egy vadászcsapat tagja lehet. Miközben a pályán száguldó hőseit nézi, arról képzeleg, hogy ő maga rúg kapura és szerzi a gólokat. Érzelmileg annyira azonosul a csapatával meccsnézés közben, hogy úgy érzi, mintha a valóságban is ő játszana. Agya felméri a sebességeket, a szögeket és a labda irányát, és üvölt a gyönyörűségtől, ha „elejti a vadat".

A férfiak képesek megtanulni az eredményeket, részletesen felidézni évekkel azelőtti meccseken rúgott gólokat, és szinte sírva vitatkozni, hogy mit kellett volna tennie egy-egy játékosnak, vagy hogy mi lehetett volna az eredmény.

Félelmetes ez a képesség - igaz, az unokatestvérek, a közvetlen szomszédok nevét továbbra sem tudják, mint ahogy azt sem, hogy mikor van anyák napja.

Allan és Barbara Pease nyomán
Kategória: Nemek harca | Megtekintések száma: 968 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): golf, vicc, jogosítvány, nők, futball, illogikus, férfiak, horgászás, házasság, ital | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters