Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Csütörtök, 2024-03-28, 5:09 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 5 » Rüdiger Dahlke - A betegség mint szimbólum
11:50 PM
Rüdiger Dahlke - A betegség mint szimbólum
Az ember legjobb gyógyszere az ember maga.- Paracelsus

A betegség ahogy a szent iratokban is beszélnek róla mindnyájunknak fejlődési lehetőség, így az Ön számára is az. Minden tünetnek lelki háttere van, és ezek feltárásával, megértésével lehetőséget kap arra, hogy a gyógyulás útjára lépjen. Lehet, hogy meggyógyul már rögtön a megértés által, de betegsége egyben feladat is, amelyet még ideig-óráig hordoznia kell, amíg megtörténik a teljes bevésődés.

Fontos megértenie, hogy teste csak a szimbólumok nyelvén tud szólni, tünetek nyelvén, s hogy a betegség  sértődött lélek felkiáltása. A test mint forma, mindig a tartalom fizikai megjelenítője, nem lehet becsapni.
 
Ha megvizsgálja testi jeleit, megtudhatja, miért sértődött meg a lelke. Ne várassa tovább! Ez az útmutató könyv segítségére lesz abban, hogy végre kiengesztelje.

Ruediger Dahlke neve fogalom, nem szorul bemutatásra, a fenti Paracelsus-idézet pedig egész munkásságának mottója. Célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meggyőződéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megértéséhez, melyet egyszerű és könnyen érthető magyarázatokkal támaszt alá.

A mű felépítése páratlan: lexikonszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt. Dahlke tizennyolc év állandó megfigyelői gyakorlata és tapasztalata által most a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit.

Eddig megjelent írásainál sokkal komplexebb, több oldalról megközelíthető módszere a függőleges világkép alapján működik: a filozófia és az alapelvek ismertetése után a testtájakat és a problémazónákat vázolja. Ezután a betegségek és a tünetek, valamint az ezekhez rendelt szimbolikus jelentések következnek. Végül a lelki okok feldolgozására és feloldására ad gyakorlati tanácsokat, s mindezt ábécérendben!

Az általánostól, vagyis a testtájaktól/problémazónáktól a tünet, mint fókuszpont felé tartó vizsgálódás archetípusos mintát mutat. Ha így használjuk a könyvet, egyértelművé válnak számunkra azok az elsőre nem észrevehető, különböző síkok, amelyeknek köszönhetően betegségünk minden összefüggése feltárul előttünk, és nem csak kiragadott jelentéstartalmát értjük meg.
A gyógyuláshoz erő kell, az önmagunkba vetett hit pedig nélkülözhetetlen. De a gyógyulást elindító, legfontosabb kezdő lépéshez csak ritkán kínálkozik alkalom. Itt a lehetőség!
 
http://data.hu/get/2147737/59.pdf.html
Kategória: Könyvajánló + Letöltés | Megtekintések száma: 1702 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): lélek, szimbólum, feldolgozás, könyv, testtáj, betegség, tünetegyüttes, filozófia, sértődött | Helyezés: 5.0/1

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters