Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2024-04-26, 7:14 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » November » 6 » Tökmag
7:14 PM
Tökmag
 
A tökmag rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (ómega-3, ómega-6, ómega-9 zsírsav), amelyek bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet és hatékonyan védik ereinket az elmeszesedéstől. Emiatt fontos szerepet töltenek be a szív- és keringési, valamint agyi keringési rendellenességek megelőzésében is.
 
Ha az ereink a kor előrehaladtával is jól átjárhatóak maradnak az oxigén- és tápanyagdús vér számára, könnyen belátható, hogy a jobban táplált szervek jobban tudnak szolgálni bennünket.
 
A statisztikák szerint a 40 és 60 éves férfiak legalább 60%-ának, a 60–70 éves korosztály 75%-ának okoz tüneteket a prosztatája. Bezzeg, ha ennénk a tökmagot! Ebben a csodálatos kis magban található egy delta-7 fitoszterol nevű anyag, amely a szelénnel karöltve enyhíteni képes a prosztataproblémákon, illetve a panaszok jó eséllyel megszüntethetők. Kutatások azt igazolják, hogy a tökmagolaj különösen gazdag antioxidánsokban (A- és E-vitaminban, koenzim-Q10-ben és a már említett szelénben), amelyek a szabad gyököket megkötik, így – többek között – lassítják az öregedést, segítik egészségünk megtartását, sőt helyreállítását is! Meglepő felfedezés, hogy vízben oldódó antioxidánsok is találhatók benne. Ezek védőszerepe még jelentősebb az emberi szervezetben.

Ne feledkezzünk el a csíráztatott tökmagról! A tökmagot csíra formájában szendvicsen is élvezhetjük, vagy salátára szórva akár mindennap fogyaszthatjuk.
 
Ha nehezen tudjuk beszerezni, és nem tudunk otthon csíráztatni sem, együk kapszulázva, áldásos élettani hatását úgy is tapasztalhatjuk. 
 
Ha a tökmagot ledaráljuk, ízesítjük, nagyon finom szendvicskrémet készíthetünk belőle.
 
A tökmagolajhoz pedig szerencsére már elég könnyen és sok helyen hozzá lehet jutni. Fogyaszthatjuk salátaöntetként, reggel pirítósra vaj helyett, de akár magában is naponta egy evőkanállal. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően afrodiziákumként is megállja a helyét.
 
Javasolt nemcsak az uraknak, hanem a hölgyeknek is, mivel a simaizomzatok erősítésében is segítségünkre lehet, arra pedig mindenkinek szüksége van.
Kategória: Egészség | Megtekintések száma: 853 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): koenzim, Q10, antioxidáns, tökmagolaj | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

«  November 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters