Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2018-01-19, 10:22 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » November » 23 » A zsörtölődésről:
9:00 PM
A zsörtölődésről:
 
A nő megrója a férfit, amiért a nedves törülközőt az ágyra hajítja, amiért a leveteti: zokniját szanaszét hagyja a házban, és amiért elfelejti kivinni a szemetet.

Tudja, hogy idegesítő, amit csinál, de abban reménykedik, hogy áldozatát a bűntudat felébresztésével valamiféle pozitív cselekedetre sarkallhatja. Meggyőződése, hogy csak úgy tud hatni a férfira, ha addig ismételgeti az utasításokat, amíg egy nap be nem vésődnek.

Úgy érzi, hogy az igazság talaján áll, amikor valamiért panaszkodik, ezért - noha tudja, hogy bosszantó, amit tesz – indokoltnak érzi, hogy folytassa. Amikor azonban a nő ismételgetni kezdi az utasításait, a férfiagy rendszerint csak egyetlen dolgot hall: zsörtölődést.

A férfi szemszögéből a zsörtölődés folytonos, közvetett és negatív emlékeztető a mulasztásaira vagy a hiányosságaira. Mint valami csöpögő csap, a zsörtölődés kikezdi a lelkét, és apránként csendes bosszankodást idéz elő.
A férfiak gyűlöletének a világon mindenütt a zsörtölődés a kedvenc tárgya.

Megoldás a zsörtölődésre: helyette mondd ki, amire gondolsz!

A zsörtölődést rendszeresen elszenvedők elhárítási mechanizmusokat fejlesztenek ki, s ez még tovább bonyolítja a dolgokat. Előfordul, hogy nem vesznek tudomást a zsörtölődőről, megpróbálják elhallgattatni, kimennek a szobából, a házból, vagy szabadkoznak, amiért nem tesznek eleget a zsörtölődő kívánságainak.
Könnyen teszik, hiszen bármikor kijelenthetik, hogy a zsörtölődő a hibás.

Pedig az egyetlen megoldás, ha felhagynak viselkedésükkel, számot vetnek önmagukkal, és belátják, hogy ők is hibásak. A zsörtölődést segélykiáltásként kell értelmezniük.

Kategória: Nemek harca | Megtekintések száma: 468 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): tsörtölődés, elhárítási mechanizmusok | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

«  November 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters