A savasító ételek nem csak a bőr szárazságát, csontritkulást, magas vérnyomást és egyéb betegségeket okozhatnak, hanem túlsúlyt és emésztési zavarokat is előidézhetnek.
Tehát a lista:
Enyhén savas vagy semleges kémhatású ételek - pH 7,0
Árpa
Kesudió
Gabonafélék
Gabonapelyhek
Méz
Fruktóz
Lencse
Juhar szirup
Tej (homogenizált) és a legtöbb feldolgozott tejtermék
Szerecsendió
Pisztácia
Mustár
Rozskenyér
Keksz (töltetlen)
Tökmag
Napraforgó mag
Dió
Áfonya
Sajt
Szárazbab
Tojásfehérje
Kecsketej
Savasító hatású ételek - pH 6,0-6,5
Gyümölcslevek (cukrozott)
Kenyér (finomított lisztből)
Hal
Savanyúság
Gabonafélék (finomított)
Kukoricapehely
Tenger gyümölcsei (kagylók, rákok)
Búzacsíra
Tejes kiőrlésű élelmiszerek
Bor
Joghurt (édesített)
Banán (zöld)
Hajdina
Kukorica és rizs kenyér
Tojás (egész, főtt, kemény)
Ketchup
Majonéz
Búza kenyér (csíráztatott, bio)
Péksütemények
Tészták (teljes kiőrlésű lisztből)
Tápióka
Mogyoró
Burgonya
Pattogatott kukorica
Barna rizs
Basmati rizs
Szója szósz
Nagyon savas kémhatású ételek - pH 5,0-5,5
Marhahús
Disznóhús
Csirkehús
Pulykahús
Bárányhús
Felvágottak
Fehér cukor
Sör
Rövid italok
Likőrök
Csokoládé
Kávé
Lekvárok
Cukorkák
Fekete tea
Rizs (fehér)
Szénsavas üdítők
Fehér liszt
Vadhúsok
Búzadara
Konyhasó
A savasodás elkerülése végett a nagyon savas kémhatású ételek fogyasztását kerüljük, vagy radikálisan csökkentsük étrendünkben!
|