Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Hétfő, 2024-04-29, 1:54 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Október » 16 » Egyiptomi asztrológia
6:42 PM
Egyiptomi asztrológia
 
Az egyiptomi asztrológia alapja a többezer éves kairói kalendárium. Ezért ez a horoszkóp egészen máshogy tagozódik, mint a nyugati, vagy akár a kínai. Ez a rendszer akkor alakult ki, amikor az emberek már arra vetemedtek, hogy önmagukat isteneikkel hasonlították össze.
 
Válaszd ki a táblázatból, hogy születésed alapján mely hatalmasság típusába tartozol, majd olvasd el a jellemzésedet!
 
  Születési dátum                    Egyiptomi jegy
Január 1. - január 7. --------------- A Nílus
Január 8. - január 21. ------------- Amon-Ra
Január 22. - január 31. ------------ Maat
Február 1. - február 11. ------------ Amon-Ra
Február 12. - február 29. ----------- Geb
Március 1. - március 10. ------------ Ozirisz
Március 11. - március 31.-----------  Ízisz
Április 1. - április 19. --------------- Thot
Április 20. - május 7. --------------- Hórusz
Május 8. - május 27. --------------- Anubisz
Május 28. - június 18. -------------- Széth
Június 19. - június 28. -------------- A Nílus
Június 29. - július 13. --------------- Anubisz
Július 14. - július 28. ---------------- Básztet
Július 29. - augusztus 11. ---------- Szahmet
Augusztus 12. - augusztus 19. ----- Hórusz
Augusztus 20. - augusztus 31 ------ Geb
Szeptember 1. - szeptember 7. ---- A Nílus
Szeptember 8. - szeptember 22. --- Maat
Szeptember 23. - szeptember 27. - Básztet
Szeptember 28. - október 2. -------- Széth
Október 3. - október 17. ------------ Básztet
Október 18. - október 29. ----------- Ízisz
Október 30. - november 7. ---------- Szahmet
November 8. - november 17. ------- Thot
November 18. - november 26. ------ A Nílus
November 27. - december 18. ------ Ozirisz
December 19. - december 31. ------ Ízisz

A Nílus
A Nílust istenítették Egyiptomban, mert varázslatos módon táplálja a földet.
 
Jellemzés:
Nagyon kedves, nagylelkű természet. Kész mindig meghallgatni a körülötte lévő embereket. Nagyon jó ítélőképessége van, kiváló érzékkel hangolódik rá beszélgetőpartnerére, és jó tanácsokat tud adni. Önzetlenül ad, nem vár viszonzást, mindig békésen és nagyvonalúan viselkedik. Nagyon toleráns, és mindig kész segíteni másokon. Sajnos sokan meg is próbálják kihasználni jó természetét. Igaz, amíg ezt őszintén teszik, addig nem is bánja, de ha becsapva érzi magát, keserű haragra gerjed, és akkor számolhatnak a következményekkel! Egy dolog azonban biztos: csak a saját ítéletében bízik.
 
 
Amon-Ra
Az ókori egyiptomiak főistene; minden földi és mennyei dolog teremtője, az örökkévalóság ura és a végtelen alkotója.
 
Jellemzés:
Aki Amon-Ra jegyében született, komoly karizmával rendelkezik. Remek a nyelvérzéke és a beszédkészsége, könnyen meggyőz másokat a maga igazáról, és nem kell sok erőfeszítést tennie azért, hogy a tenyeréből egyenek. Az emberek élvezik a társaságát. Gyakran tölti együtt az időt a barátaival. Számos jó tulajdonsága van, úgymint: a bátorság, egyenesség és a becsületesség - melyek sokat segítenek mindennapjaiban, és olyasvalakit faragnak belőle, akit sokan tisztelnek ésszerű és egyenes döntéseiért. Nyugodt és másokat is meg tud nyugtatni, mindenkiből kihozza a maximumot.
 
 
Maat
Az ókori egyiptomi vallás szerint az igazság és a rend, valamint a törvény megtestesítője és istennője. Ő képviseli a teremtéskor felállított világrendet.
 
Jellemzés:
Nagyon érzelmes típus, néha nincs elég önbizalma, ezért gyakran csapong a melankólia és a boldogság között. Érzékenységének köszönhetően nagyon gazdag a fantáziája. Sokan rejtélyesnek tartják, kíváncsivá teszi a nála kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség vele szemben, mert hajlamos eltaszítani magától másokat csak azért, hogy belsőleg megerősödjék. Ezáltal azonban fennáll annak is a veszélye, hogy teljesen elzárkózik a környezetétől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzzák, kész minden tehetségét és nagylelkűségét az emberek javára fordítani.
 
 
Geb
Geb a föld istene. Gyermekeik Ozirisz, Ízisz, Nephtisz és Seth.
 
Jellemzés:
Jellemzés: Gyakran vesz erőt rajta a lustaság, és úgy érzi, kevés az energiája. Saját módszerei szerint osztja be idejét. Nem néz túl messzire a jövőbe, mindig megfontolja a következő lépést, és egyszerre csak egy dologra koncentrál. Kimondottan félénk és érzékeny, ami könnyen befolyásolhatóvá teszi. Kapcsolataiban hajlamos feláldozni magát, és ezt gyakran ki is használják. Mindenki tudja, hogy lehet rá számítani, meghallgat másokat, és titkaikat megőrzi.
 
 
Ozirisz
Az elhunytak könyörületes bírája, az alvilág életet adó ura, tőle ered a termőföld termékenysége, és ő tanította meg a földművelésre az emberiséget.
 
Jellemzés:
Kíváncsi természete mindig új kalandok felé sodorja, melyek gyakran spontának és rendhagyóak. Hisz az életben és bízik magában, sosem adja fel. Létezése minden pillanatát intenzíven éli meg. Nem fél az elbukástól, mert számára mindig van menekülés vagy visszaút, hogy aztán új kalandokba vethesse magát. Életében semmi sem állandó, minden folyamatosan változik, vele együtt. Bár nem immunis a csalódással szemben és próbál józan ítélőképességű lenni, mégis túl gyakran érvényesül kényszeres optimizmusa. A közömbösség szó nem található meg a szótárában, így gyakran állít akadályokat saját útjába, és néha meginog az önmagába vetett bizalma.
 
 
Ízisz
Az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb istensége, anyaistennő, a varázslás, a termékenység, a víz és szél, a tengerhajózás istennője, a nőiesség és a hűség szimbóluma, Ozirisz felesége, Hórusz anyja.
 
Jellemzés:
Éber elmével áldotta meg a sors. Másokkal nyílt. Útja során szeret mindig előre nézni. Életéből a legtöbbet hozza ki, tele van energiával, nincs benne előítélet. Követi az ösztöneit, melyek új és érdekes kalandok és élmények felé sodorják. Az emberségbe vetett hite megingathatatlan - még ha olykor be is csapják. Alapvetően optimista és pozitív személyiség. Nyugodt, magabiztos természete és nagylelkűsége csodákra képes az emberi erőforrás-gazdálkodás vagy a jótékonysági munkák területén. Mélyen szerelmes típus, de azt is tudja, hogyan tartsa meg kapcsolata frissességét és párja érdeklődését.
 
 
Thot
Az egyiptomi mitológiában az írás és a tudományok istene, az írnokok pártfogója és az orvosok patrónusa volt.
 
Jellemzés:
Kíváncsi és vállalkozó kedvű természetének köszönhetően minden nagyon érdekli, ami furcsa és szokatlan. Harcos lelke folyton arra készteti, hogy felfedezze saját korlátait, anélkül hogy szem elől veszítené mindazt, ami számára fontos. Éber és felvilágosult, sok időt fordít az élet alapvető dolgaira, melyek örömöt és boldogságot hoznak neki. Számítónak végképp nem nevezhető, nagylelkűsége az őszinteségével vetekszik. Könnyen megnyeri az embereket, hogy támogassák az elképzeléseit. Természetes tekintéllyel rendelkezik, melyet az emberek érzékelnek és elismernek.
 
 
Hórusz
Az egyik legfontosabb egyiptomi isten, az ég hatalmas ura. A magasban szárnyaló sólyom a megtestesítője. Az egész eget átfogó madár szemei a hold és a nap, szárnyai átölelik az egész Földet. A "Hórusz szeme" szimbólum az egyiptomiaknál a megújulás jelképe volt.
 
Jellemzés:
Nagyon kedvelik kedves, kissé pragmatikus, de nagylelkű természetéért. Céljait tisztán látja, és egy harcos lelkével megy előre. Képes nagy projekteket is irányítani. Szeret kockázatot vállalni, és nem fél a hosszú távon kamatozó lehetőségektől sem. Van elég önbizalma, hogy felelősséget vállaljon, és végigvigyen mindent, amibe belekezdett. Szeret a vezetőülésben ülni, irányítani a dolgokat - bár ez nem tetszik szükségszerűen mindenkinek. Főleg, amikor elveszíti a türelmét vagy nem viselkedik elég tapintatosan…
 
 
Anubisz
A Piramisszövegek szerint Anubisz a holtak birodalmának főistene volt. Ozirisz kultuszának elterjedése előtt Anubisz vezette a halottakat az alvilágba, az elhunyt túlvilági megítélésénél, mint bíró volt jelen.
 
Jellemzés:
Egy kissé paradox egyéniség. Magányra vágyik, ugyanakkor szenvedélyesen keresi a társaságot. Rejtélyes, tele titkokkal, inkább az árnyékot kedveli, mint a fényt, inkább marad névtelen, mint válik híressé - ez diszkréciójának is titka. Rendkívüli érzékenység jellemzi, és mindenáron lojális marad. Önmagával és másokkal is őszinte. Igazi idealista, tele túláradó érzelmekkel, aki számos csalódást szenved el életében, de ezeknek nem marad semmilyen hatásuk. A szenvedések gyakran kihozzák depressziós hajlamát, de képes uralkodni bizonytalanságán, és egyedül is megtalálja problémáira a megoldást. Természettől fogva tehetsége van az emberekhez, a tanításhoz, a gyógyászathoz, főleg a pszichológiához, köszönhetően a tudat alatti világ megértésének.
 
 
Széth
Széth isten az ókori egyiptomi vallásban, Geb és Nut fia, Ozirisz, Ízisz és Nephtüsz (Nebethet) testvére, s Ozirisz gyilkosa. Eredetileg a sivatag istene volt, akit hamar a zűrzavarral és a pusztítással kapcsoltak össze. Széth az egyiptomi mitológiában a "szükséges rossz". Az ellenpont, ami nélkül a jó sem létezhetne. Azzal, hogy Oziriszt megölte, a gonoszság megtestesítőjévé vált, mégis harcossága és ereje révén Hórusz (Alsó-Egyiptom) mellett, Felső-Egyiptom védőistene lett.
 
Jellemzés:
Ambiciózus, szenvedélyes és perfekcionista, mindig egyre magasabbra teszi a mércét. Számára az akadályok azért vannak, hogy leküzdhesse őket. Folyton új kihívások után néz. Akkor érzi, hogy él, ha keményen bánik önmagával. Rendületlenül a jövőt kémleli, szeret gyorsan túl lenni a dolgokon, és nem szívesen lapozza fel a múltat. A baj csak az, hogy nem mindig tanul a tapasztalataiból, vagy legalábbis nem időben. Mindig újra és újra próbára teszi saját képességeit, de ez sosem elég. Gyűlöli a középszerűséget. A szerelemben csak nehezen lesz úrrá a féltékenységen, de erős szenvedélye - ami összehozta a partnerével -, képes arra, hogy életben tartsa a kapcsolatot.
 
 
Básztet
Básztet az ókori egyiptomi vallás egyik istennője. Kultuszának központja Per-Basztet. Eleinte oroszlán-, majd macskaformában ábrázolták. Középbirodalom idején már inkább házimacskaként ábrázolták, bár néha oroszlánálarcot tartott a kezében, elfojtott vadságát jelképezve.
 
Jellemzés:
Alapvetően védekező természetű, és mindig készen áll, hogy megvédje magát. Az éberség az egyik legnagyobb erőssége, de a túlzott óvatosság néha akadályozza. Gyakran tűnik gyengének és szégyenlősnek. Sokszor elmegy a jó lehetőségek mellett, vagy elodázza, hogy új embereket ismerhessen meg, új élményekre tegyen szert. Ez az aggódós magatartás hátráltathatja a fejlődését. Pedig van benne elég báj és vonzerő. Diplomáciai érzéke, jólelkűsége vonzóvá teszi mások szemében. Könnyen ráhangolódik beszélgetőtársaira, és mindig megtalálja az odaillő szavakat. Tapintatos és tehetséges. Mindig képes úgy haladni előre, hogy nem kelt hullámokat, nem harsog a trombitáján és nem fúrja a többieket.
 
 
Szahmet
Szahmet a perzselő nap oroszlánfejű istennője, az anyák oltalmazója, a háború, gyűlölet és halál úrnője. Ő volt a járványok felelőse és terjesztője is, betegségdémonok álltak szolgálatában, ugyanakkor gyógyító istennő is, az orvosok oltalmazója, akik a papjainak tartották magukat. Szahmet semmisíti meg Ré és Ozirisz ellenségeit: Széthet, Apóphiszt és másokat. Amikor Ré megbünteti bűneiért az embereket, Szehmet hajtja végre a büntetést.
 
Jellemzés:
Szenvedélyes, hajthatatlan és rendkívül büszke, határozott, életerős egyéniség. Ez a jellem nem mindig szerez barátokat, pedig viselője gyakran elnéző másokkal. Csak ritkán hibázik, sőt nagyon kemény is tud lenni magához - és másokhoz is. Rendkívüli önuralommal bír. A büszke külső mögött egy őszinte, érzelmes és figyelmes ember lakozik, aki elismerésre vágyik, és nem tolerálja a csalást. Az emberek óvatosan járnak körülötte, hogy ne keresztezzék az útját, amikor rossz passzban van. Jó érzéke van az üzlethez.
Kategória: Egyiptomi horoszkóp | Megtekintések száma: 1396 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): Ozirisz, Horusz, Geb, sztrológia, Nílus, Maat, egyiptomi horoszkóp, Izisz, Amon-Ra, Thot | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters