Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Csütörtök, 2024-03-28, 11:23 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2012 » Március » 13 » Dió
9:43 AM
Dió
 
Mi az, ami bőségesen terem itthon, tartalmaz E, B1, B2, B6 vitamint, folsavat és biotint, az ásványi anyagok közül pedig nátriumot, káiumot, kálciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, rezet, cinket?
 
A dió!
 
Olaja az emberi szervezet számára könnyen hasznosítható és egészséges olaj. Koleszterin nincs benne.
 
A dióbél fehérjetartalma meghaladja a hal hús és a tojás fehérjetartalmát.
 
Ha étrendünkben nincs legalább 15% olyan zsíranyag, mint az omega-3 és az omega-6 (a dióolajban előforduló olajok), akkor kulcsfontosságú életfunkcióink sérülnek. Ezeket az emberi szervezet nem tudja más anyagokból, más zsírsavakból előállítani. Ezért esszenciális zsírsavak. A dióbél fehérjéi tehát, szinte teljes értékűnek tekinthetők. Természetesen, erre más olajok, zsírok is képesek - pl. egyes halak zsíranyaga is -, de a nélkülözhetetlen olajsavak a dióbélben koncentráltan találhatók. A dió olajtartalmán belül a telítetlen olajsavak mennyisége a 7,5-szerese a telítettekének.
 
A telítetlen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavak iránti emberi szükségletet napi 10 db dióbél elfogyasztása tökéletesen kielégíti.
Kategória: Gyógyító növények | Megtekintések száma: 1161 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): káium, foszfor, magnézium, B6, nátrium, kálcium, folsavat és biotint, B1, B2, dió | Helyezés: 5.0/1

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters