Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Péntek, 2024-03-29, 0:37 AM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Október » 23 » Köpölyözés
11:44 AM
Köpölyözés

A köpölyözés úgynevezett "kivezetéses" eljárás. A művelet a hát reflexzónáit aktiválja, melyek kapcsolatban állnak a belső szervekkel, és közvetlen hatást gyakorolnak azokra. A köpölyöző harang külső ingere révén a kötőszövet vérellátása, ezáltal a kezelt területnek megfelelő szervek tevékenysége fokozódik.
 
Kétféle köpölyözési módot különböztetünk meg: a vértelent és a vérest. Hogy mikor melyik módszert érdemes alkalmazni, azt a hát és a köpölyözési zónák pontos feltérképezése után a terapeuta dönti el.

Az üvegből készült köpölyharangot láng fölött felmelegítik, majd a hát megfelelő helyén a bőrre illesztik, ahol az üvegharang a benne keletkező légüres tér következtében a bőr felszínéhez tapad és bizonyos fokig magába szívja azt, vérbőséget hozva létre ezáltal.
Bizonyos esetekben a terapeuta köpölyfej-masszázst alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a hátra „tapasztott” köpölyharangot masszázs-szerűen ide-oda csúsztatja a bőrön. Ez a művelet éppen olyan fájdalmas lehet, mint a kötőszöveti masszázs. Ilyenkor a hátat olajjal dörzsölik be a köpölyharang könnyebb mozgathatósága és a bőr védelmének érdekében. Erős feszültségeket és görcsöket lehet így feloldani, valamint az anyagcserét serkenteni.

Alkalmazási területek
- gyulladásos folyamatok (például tüdő-, ideg- és idült 
  mandulagyulladás)
- mozgásszervi megbetegedések (például hátfájás, zsába)
- belső szervi megbetegedések (például epe-, máj- és
  vesebetegségek)
- idült megbetegedések (például magas vérnyomás, lágyrész-
  reuma, idült fejfájás, migrén)
 

Fontos:
A köpölyözést minden esetben bízzuk szakemberre! A módszer megköveteli a köpölyözési zónák pontos ismeretét.
Kategória: Terápiák, vizsgálati módszerek | Megtekintések száma: 954 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): köpölyharang, köpölyfej, gyulladásos folyamatok, kötőszöveti masszázs, Köpölyözés, mozgásszervi megbetegedések | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters