Lélek-Jelen-Lét önismereti műhely

Csütörtök, 2024-03-28, 3:56 PM

Üdvözöllek Vendég | RSS | Nyitólap | Érdekességek | Regisztráció | Belépés

Nyitólap » 2011 » Szeptember » 22 » A hét főbűn
11:00 PM
A hét főbűn
 

Hét hímnemű hiba, ami az őrületbe kergeti a nőt: 
 

1. A férfiak örökösen megoldásokat javasolnak és tanácsokat osztogatnak

A női agy az érintkezés szóbeli formájára szerveződött, és a beszéd fő célja maga a beszéd. A nő legtöbbször nem vár választ, és megoldásokra sincs szüksége.

A párok többségénél ez a probléma gyökere: este a nő rendszerint a napközben történtekről szeretne beszélni, meg akarja osztani az érzéseit, a férfi azonban úgy gondolja, hogy a nő megoldásra váró problémákról beszél, ezért elkezd megoldásokat javasolni. A nő ettől ideges lesz, mert a férfi nem figyel arra, amit mond, a férfi meg azért lesz dühös, mert a nő nem hajlandó elfogadni a tanácsait.
 
 
Ha a nő ideges, feszült vagy muszáj valakivel beszélnie, a legegyszerűbb, ha közli a férfival: „Beszélnem kell veled egy-két dologról. Nem keli megoldás, csak hallgass meg."
A férfi szívesen veszi az ilyen indítást, hiszen így már pontosan tudja, mit várnak tőle.
 

2. A távkapcsolóval egyik csatornáról a másikra kapcsolgatnak

Évezredeken keresztül a férfiak a nap végén hazatértek a vadászatból, és az estét azzal töltötték, hogy a tüzet bámulták. Egy férfi hosszú ideig el tudott üldögélni ebben a réveteg állapotban a barátaival egy hang nélkül, s a többi férfi sem várta el tőle, hogy megszólaljon, vagy hogy osztozzon az érzelmeiben. A férfiak számára ez a feszültségoldás értékes formája volt, így töltődtek fel a másnapi tennivalókra.

A modern kor férfija is szívesen bámulja a nap végén a tüzet, de már olyan eszközök bevonásával, mint a sajtó, a könyvek, a távkapcsolók.
 

3. Sohasem állnak meg és kérnek útbaigazítást

Több mint 100 000 éven keresztül a férfiak agyuk térérzékelő részét használták a zsákmány felkutatására és a célpontok eltalálására.
Ezen idő alatt elsajátították a tájékozódás művészetét, megtanultak érzésből visszatalálni a csapásukhoz, így aztán vadászat közben messzire elkalandozhattak, és utána mégis hazakeveredtek.

Egy férfi számára annak elismerése, hogy eltévedt, egyben annak az elismerése is, hogy kudarcot vallott első számú képességével, a tájékozódással.
És inkább hagyná, hogy máglyán égessék meg, semmint hogy ezt elismerje egy nő előtt.
 

 
4. Felhajtva hagyják a vécéülőkét

A mellékhelyiség használatakor a nők mindig leülnek, a férfiak azonban csak az esetek 10-20%-ában. A modern lakásokat állítólag úgy tervezik és építik meg, hogy azok egyformán szolgálják a férfiak és a nők kényelmét, a férfiak azonban hátrányos helyzetben vannak, amennyiben az otthoni vécék csak a nők igényeit szolgálják.
 
Otthon a férfiak felhajtják az ülőkét, hogy ne legyen vizes a nőnek, aki majd utánuk ráül. De ha utána nem hajtják le, ledorongolják őket. Sok férfi ezt nagyon zokon veszi.
A nők miért nem képesek felhajtani az ülőkét a férfiaknak?!
 
 
 
5. Nagy ügyet csinálnak a vásárlásból

A vásárlást a férfiak zöme egy kategóriába sorolja a prosztata- vizsgálattal, amit egy jéghideg kezű orvos végez el.
 
A férfiak korábbi, vadászó élete egyfajta csőlátást alakított ki bennük, ami képessé teszi őket arra, hogy A pontról egyenes csapáson közvetlenül B pontra jussanak. A boltok közötti cikázás, amely egy sikeres bevásárló körúthoz szükségeltetik, rendkívüli módon elbizonytalanítja őket, hiszen az irányváltoztatáshoz tudatosabb döntés szükséges.

A nők a maguk szélesebb perifériás látásával viszont könnyedén navigálnak és cikáznak egy zsúfolt bevásárlóközpontban.

A férfiak fejlődésük során képesek lettek sebtében leölni egy állatot, majd hazatérni. Így szeretnek vásárolni is.

A nők viszont ugyanúgy vásárolnak, ahogyan az őseik a táplálékot gyűjtötték: egy csapat másik nővel egész napra kivonultak valahová, ahol valaki, legalábbis emlékei szerint, valami ízletes dolgot látott nőni. Nincs szükség konkrét célra vagy irányra, az időkorlátok pedig nem lényegesek. Egész álló nap szeszélyes útvonalon ide-oda vándorolnak, megnyomogatva, megszagolva, megtapogatva és megízlelve minden érdekességet, amit csak találnak, és közben egymással csevegnek egy csomó össze nem függő témáról. Ha semmit sem találnak, akkor is izgatottak, hiszen nagyszerű napjuk volt.
 

6. Undorító szokásaik vannak

A nők mindenütt arról panaszkodnak, hogy a férfiaknak, jóval több elfogadhatatlan szokásuk van, mint nekik, a kutatások azonban ezt nem támasztják alá.
 
A férfiak könnyebben elfogadják az általuk rossznak ítélt női szokásokat és kevesebb figyelmet fordítanak a részletekre, mint a nők. Ennélfogva kevésbé valószínű, hogy egyáltalán észreveszik, ha a nő bántóan tapintatlan.
 

7. Szeretik az otromba vicceket

A férfinél a humor háromféle célt szolgál: először, hogy repertoárjával a többi férfivel szemben előnyt szerezzen, másodszor, hogy képes legyen kezelni a tragikus eseményeket vagy azok következményeit; harmadszor pedig, hogy adott esetben elismerje az igazságot. Ezért van az, hogy a viccek poénja valamilyen katasztrófára van kihegyezve.

A nemek közötti egyik lényeges különbség az, hogy a férfiak megszállottan viccelnek tragédiákkal, borzalmas eseményekkel és a tulajdon farkukkal.

A férfiak és a nők gyökeresen másképp kezelik a komoly érzelmi témákat. A nők egy szerencsétlenség vagy tragédia fölött nyíltan kimutatják érzelmeiket, a férfiak viszont visszafojtják azokat.
A férfiak viccben „beszélnek" egy eseményről, és közben nem mutatnak érzelmet, hiszen az a gyöngeségükről tanúskodna.
 
Allan és Barbara Pease nyomán
Kategória: Nemek harca | Megtekintések száma: 926 | Hozzáadta: KicsiLélek | Tag-ek(kulcsszavak): sajtó, , férfi, réveteg, főbűn, hímnemű, párok, ideges, feszült, távkapcsoló | Helyezés: 0.0/0

Honlap-menü

Japán oktatás

Belépés

Keresés

Naptár

Pontos idő

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
lelekjelenlet.ucoz.hu PageRank

Látogatók innen

free counters
Free counters